Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water aan de kook en kook de linzen 15-20 minuten. Giet eventueel het overtollige water af.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
Verhit olie in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool toe en bak mee. Doe de currypasta en de kokosmelk erbij en laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
Snijd de peterselie klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIPOok heel erg lekker met koriander of verse rode peper.
II
Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.