Bloemkool dahl

Bloemkool dahl met gele linzen

| 529 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Vegetarisch, Afvallen, Gezin, Koolhydraatbewust, Lekker snel, Lactosevrij, Variatie, Glutenvrij
Koriander
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 200 ml Kokosmelk
  • 25 g CurrypastaHerkomst: on off spices
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Loverendale Dem
  • 3 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 70 g Gele splitlinzenHerkomst: Udea

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente340 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq901 g
water-reduction-scoreWater141 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water aan de kook en kook de linzen 15-20 minuten. Giet eventueel het overtollige water af.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  3. Verhit olie in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool toe en bak mee. Doe de currypasta en de kokosmelk erbij en laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Snijd de peterselie klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIPOok heel erg lekker met koriander of verse rode peper.

II

Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie529 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker13 g
Vet16 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit15 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Koriander
Peulvruchten