Bloemkool curry

Bloemkool curry met aubergine, tomaat en kikkererwten

| 577 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen, Glutenvrij, Lactosevrij, Ketogeen, Gezin
Peulvruchten
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
  • 200 ml Kokosmelk
  • 70 g Tomatenpuree
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: La Bio Idea
  • 25 g Massaman currypastaHerkomst: onoff spices

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • el Paprikapoeder
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente590 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.638 g
water-reduction-scoreWater73,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan, laat uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 25-30 minuten. Schud de pan regelmatig.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Spoel schoon onder de kraan. Pel de ui en snijd klein. Was de aubergine en snijd in kleine stukken. Was de tomaat en snijd in stukken.
  3. Serveer de curry in mooie kommen en garneer met de kikkererwtencroutons.
  4. Verhit bakolie in een ruime braadpan of grote wok. Bak de ui samen met de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de bloemkool, aubergine, tomaat en currypasta toe en bak nog eens 2 minuten mee. Doe voorzichtig met currypasta en proef of je de smaak niet te pittig vindt. Roer de kokosmelk erdoor en laat afgedekt zachtjes koken. De laatste 5 minuten neem je de deksel van de pan en laat je de saus indikken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
TIPHoud je van pittig eten? Voeg naast de kikkererwtencroutons wat gehakte chilipeper toe aan de garnering.

II

Vandaag staat er een aubergine-bloemkoolcurry met knapperige kikkererwtencroutons op het menu. Massaman curry is een relatief milde Thaise curry. De curry komt uit het overwegend Islamitisch zuiden van Thailand. De naam zou dan afkomstig zijn van het woord " Musulman", ofwel "moslim". Maar er gaan ook verhalen rond dat Massaman curry uit Maleisië komt en de naam afkomstig is van het woord "masam", wat zuur betekent.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie577 kcal
Koolhydraten37 g
Suiker22 g
Vet37 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit16 g
Vezels16 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Koriander