Biefstukreepjes met raapjes

Biefstukreepjes met raapjes broccoli en waterkers salsa

| 563 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen, Lactosevrij, Glutenvrij
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 0.5 st AvocadoHerkomst: Axarquia
  • 0.5 g WaterkersHerkomst: Klispoel
  • 200 g BiefstukreepjesHerkomst: ekomenu maatwerk 200 g
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • el Citroen- of limoensap
  • 2 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente410 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes. Kook in 6 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Schil de raapjes en snijd in blokjes. Verhit bakolie in een braadpan en bak de raapjes 2 minuten. Doe een scheutje water erbij en stoof afgedekt 5-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voor de waterkers salsa: pel de ui en snijd heel fijn. Pel de knoflook. Was de waterkers, snijd de dikke steeltjes ervan af (bewaar voor later) en snijd het blad grof. Meng de waterkers en de helft van de ui met citroensap (of limoensap) en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erboven uit en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Dep de biefstukreepjes droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de biefstukreepjes met de rest van de ui en de kleingesneden waterkers steeltjes enkele minuten. Het is lekker als het vlees nog rosé is vanbinnen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of in plakjes. Besprenkel met citroensap (of limoensap) en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de raapjes, broccoli, avocado en biefstukreepjes over de borden en lepel wat waterkers salsa erover.
TIPDe salsa is vrij compact. Je kunt de saus ook verdunnen met wat water of groentebouillon. Het is ook lekker om een deel van de avocado door de salsa te mengen.

II

Vandaag maken we een salsa met waterkers. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers als salade gegeten, maar het is ook lekker in de soep, rauw in de stamppot of als een salsa met vlees. Waterkers is rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A, vitamine B en vitamine C.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie563 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker7 g
Vet41 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout0.2 g

Allergenen informatie

Rund