Haal de biefstuk tenminste een half uur van tevoren uit de koelkast, dep droog en laat op kamertemperatuur komen.
Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak op een middelhoog vuur de aardappels lichtbruin en krokant in 10 minuten.
Was de courgette en snijd in de lengte in hele dunne plakken. Verhit een grillpan en gril de courgette tot deze vocht afgeeft en grilstrepen krijgt. Zet opzij.
Verhit olie in een andere bakpan en bak/schroei de biefstuk op een hoog vuur 2-3 minuten per zijde (afhankelijk van de dikte). Het is lekker als het vlees nog rood/rosé is van binnen. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten afgedekt rusten.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Bak de ui 3-5 minuten in het bakvet van de biefstuk.
Verdeel de sla en gegrilde courgette over een ruime schaal. Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes en leg samen met de gebakken ui op de sla. Besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie extra vierge en schaaf de Parmezaanse kaas erover. Serveer de gebakken aardappeltjes ernaast.
TIPOok erg lekker met gepofte tomaatjes of pijnboompitten.
II
Dit vleesgerecht is een variatie op de Italiaanse klassieker ‘tagliata di manzo’ en heeft dus niks te maken met tagliatelle. Tagliare betekent letterlijk snijden. Een ‘tagliata’ bestaat uit dun gesneden plakjes rundvlees, geserveerd op een bedje van sla. Het vlees wordt kort gebakken, dus zorg dat het mooi rood/rosé van binnen is (snijd biefstuk altijd 'dwars op de draad’ in hele dunne plakjes, anders ervaar je het vlees als taai).