Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de zoete bataat en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Pel en plet de knoflook en kook samen met de zoete bataat en knolselderij in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp met een pureestamper tot een grove puree.
Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui met de burgers 5-8 minuten.
Was de rucola en snijd kleiner. Schep de ui en de helft van de rucola door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stamppot met de cashew-zwarte bonen burger. Garneer met de overgebleven rucola.
TIPLekker met een klontje boter of (plantaardige) room.
II
Vandaag een heerlijke en gezonde stamppot. De knolselderij is verwant aan de bleek-, groen- en snijselderij en heeft een milde kruidige smaak. Bij de plant vormt zich net boven de grond een knol. De knol is van buiten bruin en knoestig, met wortels en met op snijselderij lijkende grote, donkergroene bladeren. Van binnen is de knolselderij romig wit. Onze biologische knolselderij en zoete bataat wordt geleverd door de Waog.