Voor de miso bouillon verhit je olie in een ruime soeppan. Pel de ui, snijd in halve ringen en fruit 2 minuten. Voeg het water en de miso tablet toe en laat de miso bouillon zachtjes koken.
Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en trek de bladeren uit elkaar. Was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in dunne reepjes (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
Kook de volkoren mie-noodles 7 minuten in de miso bouillon.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de kip in 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kip uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak het witte deel van de paksoi circa 3 minuten in dezelfde bakpan. Verwarm het groene blad van de paksoi en de kip de laatste 2 minuten mee.
Schep de miso-noodles met wat vocht, in de kommen en verdeel de kip en de paksoi ernaast of erop.
TIPOok lekker met gesneden chilipeper, sojasaus en sesamolie.
II
Miso is een smaakmaker. Het wordt gemaakt van een gefermenteerd mengsel van koji, sojabonen, gerst en zout. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat miso zijn unieke smaak krijgt. In het Japans noemt men miso de vijfde smaak, ofwel umami. Dit, omdat miso niet zoet, zuur, zout of bitter is, maar een geheel eigen smaak heeft. Deze Japanse bouillon bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige werking op de darmflora. Erg gezond dus!