Aubergine torentjes met kikkererwtenpuree

Aubergine torentjes met kikkererwtenpuree en smashed potatoes

| 586 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, 9 maanden, Variatie, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch, Gezin, Vegan
Peulvruchten
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g Kikkererwten
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente330 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.434 g
water-reduction-scoreWater94,3 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Was de aubergine en tomaat en snijd in evengrote plakjes van 1 cm dik. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Mix met een staafmixer of keukenmachine de kikkererwten, citroensap, chilivlokken en verse koriander tot een gladde pasta. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met peper en zout.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Leg de voorgekookte aardappels op de bakplaat en prak ze met een vork kruimelig. Verdeel ook de ui over de bakplaat, druppel olijfolie erover en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Rooster 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Verhit intussen bakolie in een grillpan of bakpan en gril of bak de aubergineplakjes totdat de aubergine vocht afgeeft en lichtbruin kleurt. Maak een stapeltje van aubergine, tomaat en kikkererwtenpuree. Zet het eventueel vast met een prikkertje. Plaats nog enkele minuten in de oven bij de aardappels.
  5. Serveer de aubergine torentjes met de smashed potatoes ernaast.
TIPLekker met een salade ernaast.

II

Vandaag op het menu: ‘smashed potatoes’. Een gerecht dat in Amerika razend populair is. De aardappels worden eerst gekookt, vervolgens geprakt op een bakplaat en daarna geroosterd in de oven. Door olijfolie over de aardappels te druppelen, worden ze heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. We combineren de smashed potatoes met torentjes van aubergine. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie586 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker14 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit14 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Koriander