Aubergine rolletjes met gehakt

Aubergine rolletjes met gehakt en meirraapjes in roomsaus

| 813 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, 9 maanden, Gezin, Eiwitrijk, Variatie
Gluten
Melk
Lactose
Rund
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g MeiraapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 g Paneermeel
  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g
vita-scoreVitaliteit86 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq5.530 g
water-reduction-scoreWater271,6 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was intussen de aubergine, verwijder het kroontje en snijd in lange dunne plakken. Besmeer ze met olijfolie en gril de aubergineplakken in een grillpan goudbruin (of gebruik een bakpan).
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Meng het gehakt met de ui, knoflook, Italiaanse kruiden, paneermeel, peper en zout. Vorm kleine rolletjes van het gehakt, net zoveel als er aubergineplakken zijn. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktrolletjes in 5 minuten bruin en gaar. Leg de gehaktrolletjes op de aubergine, rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker
  4. Was de meiraapjes en snijd ze in dunne plakjes of blokjes. Bak ze 5 minuten in het braadvet van het gehakt. Doe de crème fraîche bij de raapjes en breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de raapjes met roomsaus in een ovenschaal en leg de auberginerolletjes in de saus. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met de basmatirijst.
TIPOok erg lekker met verse peterselie of bieslook. Je kunt de meiraapjes ook in dunne plakjes schaven en als salade serveren.

II

Het is een beetje verwarrend maar meiraapjes zijn vanaf juni verkrijgbaar van eigen bodem. Deze wit-roze knolletjes zijn geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppotten, soepen of salades. Rauw lijkt de smaak op die van radijsjes, maar dan minder scherp. Meiraapjes zijn een kruising tussen kool en koolraap, ze hoeven niet geschild te worden en hebben een korte bereidingstijd nodig. Onze biologische meiraapjes worden geleverd door 'De Lepelaar.'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie813 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker14 g
Vet42 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit30 g
Vezels11 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Melk
Lactose
Rund
Tarwe