Gezin, Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij, Glutenvrij, Seizoen
MosterdPeulvruchtenSojabonenEi
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
1 st Rode eikenbladslaHerkomst: biogarden
1 g Groene aspergesHerkomst: overesch
200 g SojabonenHerkomst: Amaizin
200 g SperziebonenHerkomst: Marokko
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Olijfolie extra vierge
2 el Mayonaise
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappels en sperziebonen
Was de aardappels en snijd in partjes of blokjes. Was de sperziebonen onder de kraan, verwijder de puntjes en snijd de sperziebonen doormidden. Kook de aardappels in 15 minuten gaar en kook de sperziebonen de laatste 5 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af en laat afkoelen.
Spoel de sojabonen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Verwijder 2 cm van de onderkant van de groene asperges (schillen hoeft niet) en snijd de asperge in stukken.
Breng water aan de kook voor de asperges. Kook in 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de sojabonen toe en giet vervolgens af.
Was de eikenbladsla en snijd klein. Was de radijsjes en snijd in plakjes.
Doe alles in een grote kom en hussel door elkaar. Roer de mayonaise erdoor en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Zet de salade eventueel nog even opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
TIPMaak een slankere dressing door de mayonaise te halveren en (soja)yoghurt te gebruiken. Je kunt de asperges ook grillen!
II
De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Wist je dat er zelfs paarse asperges bestaan? Onder andere in Italië zijn de groene asperges erg populair. Deze heerlijke groente hoef je niet te schillen en kun je op verschillende manieren bereiden. Groene asperges krijgen een heerlijk nootachtige smaak en geur wanneer je ze grilt.