Andijviestamppot

Andijviestamppot met champignonjus en een zomer burger

| 596 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Vegan, Lekker snel
Peulvruchten
Tarwe
Mais
Gluten
Mosterd
Koriander
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st AndijvieHerkomst: Biosikelia
  • 600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 st Zomer burgerHerkomst: La vie est belle
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente365 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
  2. Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 deel van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels. De rest doen we later rauw door de stamppot.
  3. Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar. Voeg een klein scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de zomer burgers circa 6 minuten.
  5. Stamp de aardappels grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
  6. Serveer de andijviestamppot met en flinke schep champignon-uienjus en de vegetarische burger.
TIPLekker met zongedroogde tomaatjes.

II

Nu het weer herfst begint te worden, verlangen we naar een hartverwarmende stamppot. Vandaag op het menu: een andijviestamppot met een overheerlijke vegetarische burger en champignonjus. In dit geval een ongepaneerde burger met paprika, kokosmelk en koriander. Dat is verantwoord genieten!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie596 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker14 g
Vet19 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit19 g
Vezels13 g
Zout1 g

Allergenen informatie

Peulvruchten
Tarwe
Mais
Gluten
Mosterd
Koriander
Sojabonen