600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
2 st Zomer burgerHerkomst: La vie est belle
250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Mosterd
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente365 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 deel van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels. De rest doen we later rauw door de stamppot.
Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar. Voeg een klein scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en bak de zomer burgers circa 6 minuten.
Stamp de aardappels grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
Serveer de andijviestamppot met en flinke schep champignon-uienjus en de vegetarische burger.
TIPLekker met zongedroogde tomaatjes.
II
Nu het weer herfst begint te worden, verlangen we naar een hartverwarmende stamppot. Vandaag op het menu: een andijviestamppot met een overheerlijke vegetarische burger en champignonjus. In dit geval een ongepaneerde burger met paprika, kokosmelk en koriander. Dat is verantwoord genieten!