Andijvie stamppot met champignons

Andijvie stamppot met champignons en een cashew-zwarte bonenburger

| 668 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Variatie, Seizoen, Vegan, Vegetarisch, Gezin, 9 maanden
Mais
Gluten
Mosterd
Paprika
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Champignons
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st AndijvieHerkomst: De Eerste
  • 600 g Aardappel, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 st Cashew-zwarte bonen burgerHerkomst: Soto

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit80 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq553 g
water-reduction-scoreWater23,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een deel van het kookvocht op.
  2. Laat de gootsteen vol lopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 deel van de andijvie 5 minuten meekoken met de aardappels. De rest doen we later rauw door de stamppot.
  3. Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de burgers circa 6 minuten.
  5. Stamp de aardappels en andijvie grof met een pureestamper en schenk eventueel wat kookvocht erbij. Voeg de overgebleven rauwe andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie afgedekt nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
  6. Serveer de andijviestamppot met een flinke schep champignon-uienjus en de cashew-zwarte bonen burger.
TIPOok heel erg lekker met zongedroogde tomaatjes.

II

Vandaag op het menu: een andijvie stamppot met een overheerlijke vegan burger. Door een deel van de andijvie niet te koken maar rauw te verwerken, blijft de smaak en kleur mooi behouden. Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond". Onze andijvie wordt geleverd door de Heulhoeve.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie668 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker11 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels11 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Gluten
Mosterd
Paprika
Peulvruchten