Andijvie-rösti ovenschotel

Andijvie-rösti ovenschotel met vegan curry kebab

| 720 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Gluten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AndijvieHerkomst: De Eerste
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: de eerste
  • 220 g Vegan kebab curryHerkomst: wheaty
  • 250 g ChampignonsHerkomst: proef

Zelf toevoegen

  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 el Meel
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Was de andijvie en snijd klein. Pel en snipper de ui. Veeg de champignon schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit bakolie in een ruime koekenpan en roerbak de champignons met de ui 5 minuten. Bak de vegan kebab en de klein gesneden andijvie mee, totdat de andijvie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Was intussen de aardappels en rasp klein met een keukenmachine, of rasp. Dep de aardappelrasp droog met keukenpapier, hussel wat meel en olie erdoor. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  5. Doe het andijviemengsel in een ovenschaal, verdeel de aardappelrasp erover en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenkant.
TIPHet is ook erg lekker wat amandelschaafsel over de rösti te strooien.

II

Wist je dat andijvie al door de Romeinen werd gegeten? Er zijn verschillende soorten andijvie, maar allemaal hebben ze een licht bittere smaak. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond". Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten worden verminderd. Verder zorgt andijvie voor een kalmerend effect en is het pijnbestrijdend.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie720 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker7 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit41 g
Vezels11 g
Zout1.9 g

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe