Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven totdat ze bruin en rimpelig zijn. Vorm platte kaashoopjes op de bakplaat (met circa 2 cm tussenruimte) en bak in circa 10 minuten goudbruin. De kaas gaat eerst smelten, vervolgens bubbelen en tenslotte lichtbruin kleuren. Let op dat het niet te snel gaat en ze verbranden, want dan worden de kletskoppen bitter. Laat de kaaskletskoppen daarna afkoelen en hard worden
Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de pastinaak, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de pastinaak af en vang een deel van het kookvocht op.
Laat de gootsteen vollopen met koud water en was de andijviebladeren. Laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna klein. Laat 3/4 deel van de andijvie 5 minuten meekoken met de pastinaak. De rest doen we later rauw door de stamppot.
Pel de ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en champignons al omscheppend bruin en gaar.
Stamp de pastinaak grof met een pureestamper en schenk wat kookvocht erbij. Voeg de rest van de andijvie en mosterd toe en schep alles goed door elkaar. Laat de andijvie met de deksel op de pan nog even slinken. Proef en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra mosterd.
Serveer de andijvie-pastinaak stamppot met champignons en kaaskletskoppen. Garneer de stamppot met de cherrytomaatjes.
TIPDe kaaskletskoppen kun je ook verder op smaak brengen met specerijen zoals, chilivlokken of paprikapoeder.
II
Nu het weer herfst begint te worden, verlangen we naar een hartverwarmende stamppot. Vandaag op het menu: een andijviestamppot met champignons en kaaskletskoppen. Een kletskop is van oorsprong een heel hard, uiterst dun en bijzonder knapperig koekje. We maken een hartige kletskop van kaas in de oven. Superleuk om er de stamppot mee te garneren en ook nog eens erg lekker!