Snijd de groene kool doormidden en verwijder de harde nerf. Snijd het blad klein, was in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Schil of was de aardpeer en snijd in kleine blokjes.
Verhit een droge wok of ruime bakpan en bak het gehakt met de ui rul. Voeg de aardpeer en gesneden groene kool toe en roerbak 5-8 minuten mee op een middelhoog vuur.
Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met sojasaus (of tamari), zout en peper. Strooi de Parmezaanse kaas erover en plaats voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenkant.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Serveer het gerecht dan zo uit de pan. En strooi de Parmezaanse kaas erover.
II
De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden (mag wel). Aardperen kun je gebakken, gekookt maar ook rauw eten. Ze zijn rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1 en met name erg goed voor mensen met diabetes. De aardpeer smaakt gekookt vrij zoet, wat voor diabeten een goed alternatief biedt voor suiker. Aardpeer heeft een zeer gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.