Aardappelrösti met rode kool

Aardappelrösti met rode kool en gehaktballen

| 728 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Seizoen, Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk, Glutenvrij, 9 maanden, Lekker snel
Rund
Lupine

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Rode aardappelsHerkomst: overesch
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 400 g Rode kool, gesneden
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 200 g Rundergehakt

Zelf toevoegen

  • 1 g Meel (GV)
  • snufje Zout en peper
  • 3 el (Balsamico)azijn
  • 2 el Bakolie
  • 2 el Paprikapoeder

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.217 g
water-reduction-scoreWater78,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de aardappels en rasp ze grof in de keukenmachine (of handmatig met een rasp). Pel en snipper de ui. Doe de aardappelrasp met de ui in een kom, meng met het meel en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Roer goed door elkaar.
  2. Verhit olie in een royale bakpan of wok en roerbak hierin de aardappelrösti op een middelhoog vuur goudbruin en gaar (circa 15 minuten).
  3. Breng intussen het rundergehakt op smaak met gehaktkruiden, zout en peper. Vorm met je handen gehaktballen (1 grote of 2 kleintjes per persoon). Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de gehaktballen op een middelhoog vuur bruin en gaar in circa 15 minuten. Schud de pan regelmatig.
  4. Verhit intussen olie in een wok of bakpan en roerbak de gesneden rode kool , samen met de rozijnen 5 minuten op een middelhoog vuur. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en stoof afgedekt nog 5-10 minuten.
  5. Serveer de aardappelrösti met de rode kool en gehaktballen.
TIPHet is ook erg lekker om de rozijnen door het gehakt te kneden.

II

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij de bereiding citroensap of azijn wordt toegevoegd. Wist je dat fijngesneden rauwe rode kool ook heel erg lekker is in een frisse salade? 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie728 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker36 g
Vet27 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit30 g
Vezels14 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Lupine