wallpaper

468 Parelgort risotto met palmkool oesterzam, ei en oude kaas

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Palmkool - cavolo neroHerkomst: Oegema
  • 75 ml Witte wijnHerkomst: soleiller 250 ml
  • 100 g oude kaas
  • 100 g Oesterzwam, grijs
  • 1 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 1 bosje KervelHerkomst: forc
  • 1 st Knoflookteen
  • 75 g RoomboterHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 100 g Parelgort Ekomenu - OUDHerkomst: do it
  • 20 g BieslookHerkomst: Forc
  • 1 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 6 st Eieren Paradijs
  • 1 st CitroenHerkomst: Campisi

Zelf toevoegen

  • 20 el Koolzaadolie
  • snufje Zout en peper
  • 300 ml Water

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (0 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. BEREIDING OP DE DAG ZELF (45 min) Spoel de parelgerst af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de bleekselderij en snijd in dunne halve maantjes. Breng het water aan de kook en maak de groentebouillon. Verhit olie een brede pan met een dikke bodem en fruit de knoflook, ui en bleekselderij. Als dat glazig is zonder te kleuren voeg je de parelgerst toe en een snufje zout. Bak dit 1 minuut onder constant roeren met een houten lepel. Blus daarna af met de witte wijn en wacht tot het vocht is opgenomen. Voeg 1/3 van de bouillon toe, blijf roeren en zet het vuur laag zodat de risotto maar net tegen de kook aan blijft. Wanneer de bouillon bijna opgenomen is voeg je weer 1/3 bouillon toe, herhaal dit nogmaals. Bij de laatste bouillon moet de risotto gaar zijn en nog steeds smeuïg. Is dit nog niet het geval voeg dan meer bouillon toe. Laat afkoelen en zet afgedekt weg. Scheur de oesterzwammen in reepjes en zet afgedekt weg. Snijd de roomboter in kleine blokjes en zet apart in de koelkast. Was de palmkool. Snijd de harde nerven eruit en gooi deze weg. Snijd de bladeren grof, dek af en zet apart. Schaaf de oude kaas en zet weg. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Zet apart.
  2. BEREIDING À LA MINUTE (15 min) Was de kervel, laat goed uitlekken en hak grof. Snijd de bieslook fijn. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Blancheer hierin de palmkool een halve minuut. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen mooi bruin. Breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren los, verhit de helft van de boterblokjes in een hoge steelpan met dikke bodem en blijf roeren met een spatel tot roerei. Breng op smaak met zout. Verwarm de risotto. Meng met de rest van de boterblokjes, de gegaarde palmkool, de helft van de kervel en de bieslook. Voeg het citroensap toe en de rasp van de schil. Verdeel het mengsel op een plat bord en garneer met de gebakken oesterzwammen, roerei, de geschaafde kaas en kervel. Besprenkel met koolzaadolie en serveer.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie