wallpaper

468 Kastanjechampignons bouillon met tempeh

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 bakje laurierHerkomst: organic flavour company
  • 1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
  • 100 g TempehHerkomst: yakso 300 g
  • 1 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 4 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • el Olie
  • snufje Zout en peper
  • 2.6 ml Water
  • 35 ml sojasaus
  • 125 ml Droge witte wijn

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (0 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. BEREIDING EEN DAG VAN TEVOREN (bereiden 15 min + 2 uur inkoken + 12 uur uitlekken) Pel en snipper de ui en knoflook. Bewaar een aantal champignons voor garnering. Snijd in de overige champignons in kwarten. Draai in een keukenmachine de champignons met de knoflook, ui, wijn en 2 blaadjes laurier tot puree. Doe dit in stappen zodat de keukenmachine niet te vol is. Schep het mengsel in een hoge pan met het koude water. Breng aan de kook en reduceer +/- 2 uur tot 1/3. Giet op een zeef met een vochtige (nat gemaakt en uitgeknepen) keukendoek/ kaasdoek en laat een nacht uitlekken in de koelkast.
  2. BEREIDING À LA MINUTE (15 min) Snijd dunne plakken (op een mandoline of met een mes) van de champignons die over zijn. Warm de champignon bouillon op en breng op smaak met zout en peper. Eventueel met een beetje sojasaus. Breng het water aan de kook en maak de groentebouillon. Was de paksoi, snijd in reepjes en bak in olie kort op hoog vuur tot knapperig. Snijd tempeh in kleine blokjes, bak deze in olie goudbruin en blus af met de groentebouillon en een flinke scheut sojasaus zodat de tempeh geglaceerd wordt. Dresseer in een diep bord de paksoi en de gebakken tempeh. Let op dat alle ingrediënten zichtbaar blijven. Garneer met de rauwe plakken champignons. Schenk de hete bouillon aan tafel op het garnituur.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie