wallpaper

468 Gebraden savooiekool met pompoen kastanjes en geitenyoghurt

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
 • 10 g koriander, versHerkomst: Forc
 • 500 ml GeitenyoghurtHerkomst: vliek
 • 180 ml KoolzaadolieHerkomst: yon
 • 1 st Savooiekool (1.5 kg perstuk)Herkomst: Prim Bretagne
 • 200 g Gekookte kastanjesHerkomst: Concept Fruits
 • 1 st Pompoen, oranjeHerkomst: Overesch
 • 2 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie

Zelf toevoegen

 • snufje Zout en peper
 • 25 g Roomboter
 • 50 el Appelazijn
 • 600 ml Water

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (0 min)

Klik regel om deze af te strepen
 1. BEREIDING EEN DAG VAN TEVOREN Geitenyoghurt hangop (5 min bereiden + 12 uur koelkast) Plaats een zeef op een kom en leg een schone keukendoek/kaasdoek erin. Schenk de yoghurt erin en plaats enkele uren in de koelkast zodat het vocht kan uitlekken en je een stevige hangop yoghurt krijgt (dit kan in de koelkast gedurende een nacht). Pompoenpuree (20 min bereiden + 30 min oventijd) Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pompoen en halveer deze (je hoeft de pompoen niet te schillen). Schep met een lepel de zaadlijsten eruit en gooi de zaden weg. Snijd de ene helft van de pompoen in gelijke parten en de andere helft in kleine blokjes. Houd de pompoenparten en -blokjes gescheiden. Zet de pompoenparten apart en dek af. Besprenkel de pompoenstukjes met koolzaadolie, zout en peper. Leg de pompoenstukjes op het bakpapier en plaats in de oven. Het is belangrijk dat je de pompoenstukjes af en toe om schept. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Je kunt ze na circa een half uur uit de oven halen. Breng het water aan de kook en maak de groentebouillon. Doe de pompoenblokjes in een blender of keukenmachine en voeg bouillon, appelazijn en koolzaadolie toe. Mix tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en zet afgedekt apart.
 2. BEREIDING OP DE DAG ZELF Geitenyoghurt hangop (5 min + 30 min koelkast) Was de koriander en hak fijn. Schep de yoghurt uit de doek en meng met beetje koolzaadolie, koriander, zout en peper. Zet minimaal een half uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Koolsaus (25 min) Breng een grote pan met ruim water en zout aan de kook. Verwijder de buitenbladeren van de groene kool en bewaar de rest. Was de buitenste bladeren, verwijder lelijke plekjes en gaar de koolbladeren circa 10-15 minuten. Giet af onder de koude kraan (of gebruik ijswater) om het gaar proces te stoppen en de mooie groene kleur te behouden. Breng water aan de kook en bereid groentebouillon. Pureer de koolbladeren met de groentebouillon en koolzaadolie in een blender of keukenmachine mooi glad en breng op smaak met zout. (Tip: is de saus niet glad genoeg, passeer dan nog via een zeef). Zet opzij. Groene kool (5 min) Snijd de overgebleven groene kool in grote parten, en laat de stronk eraan. Smeer de kool royaal in met koolzaadolie. Je kunt de olie het best met je handen in de kool masseren, wrijf daarbij goed tussen de koolbladeren. Dit voorkomt dat de kool later aanbrandt. Breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt weg.
 3. BEREIDING À LA MINUTE (50 min incl. oventijd) Verwarm de oven voor op 180 ºC. Besprenkel de pompoenparten met koolzaadolie, zout en peper en de groene kool met appelazijn. Leg de pompoenparten én de groene kool bij elkaar in de ovenschaal of braadslee. Braad circa 30-45 minuten tot pompoen zacht is, en de kern van de kool net gaar is en de buitenbladeren bruin en krokant zijn (pas op dat de bladeren niet verbranden). Haal de voorgekookte kastanjes uit elkaar, bak ze mooi goudbruin in een beetje olie met de roomboter en breng op smaak met zout en peper. Warm de koolsaus op in een steelpan. Verwarm de pompoenpuree in een kleine pan. Haal de geitenyoghurt hangop uit de koelkast. Haal de groene kool en pompoen uit de oven. Trek de koolbladeren uit elkaar zodat er een soort waaier ontstaat. Schep eerst de koolsaus op de borden en leg de koolwaaier erboven op. Dresseer alle componenten (uitwerken) naar eigen inzicht op en rond de kool.
TIP

II

Voedingswaarden

(Per portie)

Allergenen informatie