Ratatouille met rundertartaar

met aardappelschijfjes en tijm

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten 
1 courgette
1 aubergine
2 tomaten
1 ui
450 gr aardappelschijfjes
2 knoflooktenen
Tijm naar smaak
2 rundertartaar
1 blikje tomatenpuree

Zelf toevoegen 
1 el olie
50 ml water
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Tarwe (gluten)

Ratatouille is een klassiek Frans gerecht uit de omgeving van Nice. Vanaf 1930 zijn de Fransen dit gerecht gaan bereiden zoals we het nu kennen. Voor het maken van ratatouille zijn verschillende methoden bekend. Door de film Ratatouille is het gerecht nog populairder geworden. In de film wordt de ratatouille prachtig dakpansgewijs geserveerd. Wij gaan voor de snelle variant, maar als je wat meer tijd hebt is het ook mogelijk het dakpansgewijs te doen. Bon appétit! 


Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in stukken, pel en snijd of pers de knoflook fijn. Was en snijd de courgette, tomaat en aubergine in stukken.
  2. Verhit een koekenpan met olie en roerbak de ui, courgette, aardappelschijfjes en aubergine 5 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur en voeg de tomaten, knoflook en tijm toe en bak nog eens 5 minuten mee.
  3. Ontzuur intussen de tomatenpuree door deze 5 minuten – al roerend - te bakken in een kookpan of koekenpan. Voeg het water toe en laat het kort koken. Schenk de tomatensaus bij de groenten en laat afgedekt op een laag vuur nog 5 minuten zachtjes garen. Check regelmatig of de groenten en aardappels gaar zijn door erin te prikken.   
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de rundertartaar 3 minuten aan weerskanten. Het is lekker als het vlees vanbinnen een beetje rood/roze is.
  5. Serveer de ratatouille met de rundertartaar ernaast.

 

Tip: Heb je wat meer tijd vanavond? Snijd dan de groenten in dunne plakken. Bak de plakken kort, bouw de ratatouille dakpansgewijs op in een ovenschaal en bak deze 30 minuten in de oven op 180 graden.

Voedingswaarde
589 kcal/ 61 gr koolhydraten/ 17 gr vet/ 41 gr eiwit

  Laden...