Quinoa met regenboogpenen

Bietjes en amandelburger

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
300 gr biologische gekookte bieten               
400 gr biologische regenboogpenen (paars, rood, geel, oranje)             
130 gr biologische quinoa                
1 pakje biologische amandelschaafsel                       
2 biologische spelt-amandelburgers           
0,5 biologische groentebouillontablet
1 pot biologische peterselie 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
300 ml   water
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten), melk (lactose) en noten

We weten niet beter dan dat wortels oranje zijn. Toch zijn ze nog niet zo lang feloranje van kleur. Oorspronkelijk kwamen wortels uit Iran, toen waren ze nog geel, paars, wit, groen of zelfs roze. De wortels zijn net zo lang gekruist tot de mooie oranje kleur ontstond, wat ‘heel toevallig’ de kleur van het Huis van Oranje-Nassau was.  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C°. Was de regenboogpenen grondig, schrap ze eventueel schoon en snijd in de lengte doormidden. Vet de penen in met een beetje olijfolie en breng eventueel op smaak met peper en zout. Rooster ze 30-35 minuten in de oven. Prik af en toe om te controleren of de penen gaar zijn.
  2. Bereid de quinoa als volgt: breng het water aan de kook, voeg de bouillon toe en laat oplossen. Kook de quinoa 10 minuten zachtjes, giet het water af en laat nog 10 minuten afgesloten staan.
  3. Snijd ondertussen de voorgekookte bietjes in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Voeg de bietjes en peterselie toe aan de quinoa en hussel alles goed door elkaar.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de spelt-amandelburgers in ongeveer 5-10 minuten goudbruin.  
  5. Serveer de quinoa met de geroosterde regenboogpenen en de gebakken spelt-amandelburger. Garneer het geheel met amandelschaafsel. 

Tip: Strooi wat tijm of rozemarijn over de regenboogpenen heen voor extra smaak! Voeg eventueel wat lekkere specerijen toe aan de quinoa zoals gember, kaneel of nootmuskaat!

Voedingswaarde per portie
698 kcal/ 49 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 26 gr eiwit/ 18 gr vezels

  Laden...