Quinoa met granaatappel

met munt en kipreepjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten 
250 gr biologische tomaten
200 gr biologische  wortel
biologische munt naar smaak
1 biologische ui
0,5 biologische granaatappel
1 biologische knoflookteen
150 gr biologische quinoa 
200 gr biologische kip roerbakreepjes

 Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen

In dit gerecht gebruiken we granaatappelpitjes en dat is niet voor niks. Granaatappels zijn supergezonde vruchten en bevatten veel vitamine C. De vrucht groeit aan een hoge struik en komt oorspronkelijk uit Perzië. Tegenwoordig groeien granaatappels o.a. rondom de Middellandse Zee. De vrucht bevat pitjes met een geleilaagje eromheen. Je kunt ze in veel gerechten gebruiken; van salades tot desserts.

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in dunne reepjes. Plet de knoflook en hak fijn. Schil of schrap de wortels en snijd in dunne schijfjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en zet opzij tot nader gebruik. Roerbak in dezelfde pan de ui, knoflook en wortel 5 minuten. Voeg dan de tomaat en een klein scheutje water toe. Doe de deksel op de pan en laat rustig garen tot de wortels beetgaar zijn (na 5-8 minuten). Doe de laatste minuut de kip terug in de pan. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng water aan de kook voor de quinoa en bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik eventueel een bouillontablet). Houd de quinoa warm in een pan of schaal met deksel erop. Als de quinoa te droog wordt, kun je er wat olijfolie van goede kwaliteit doorheen mengen.
  4. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit. Trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd ‘m op de kop boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit.
  5. Meng de granaatappelpitten door de quinoa. Snijd de muntblaadjes fijn (zoveel je lekker lijkt) en doe ze ook door de quinoa. Verdeel de quinoa over de borden en schep het groente-kipmengsel ernaast of eroverheen. Garneer met wat muntblaadjes.

Tip: Houd je van pit? Bak dan een verse peper mee met de kip. Ook erg lekker met rozijntjes.

Voedingswaarde per portie
613 kcal/ 58 gr koolhydraten/ 20 gr vet/ 43 gr eiwit/11 gr vezels

  Laden...