Pulled chickensoep

met soepgroenten en vermicelli

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari


Biologische ingrediënten
0,5 bosje biologische bospeen
200 gr biologische soepgroenten
400 gr biologische knolselderij
400 gr biologische kip-soeppoot
100 gr biologische vermicelli volkoren
0,5 st biologische kippenbouillontablet

Zelf toevoegen
1 liter water
Olijfolie extra vierge naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en selderij 

Vandaag hebben we - in het midden van de winter - een goed gevulde kippensoep op het menu. Al eeuwenlang eten we ’s winters een verwarmend kippensoepje tegen griep en verkoudheid. Of het je dan echt beter maakt, dat is niet helemaal zeker maar lekker is het sowieso. Ben je ziek? Dan knap je vast weer wat op van deze hartige soep. Ook wanneer je niet ziek bent, is deze rijk gevulde kippensoep overheerlijk.

Bereidingswijze

  1. Los de kippenbouillontablet op in een (soep)pan met kokend water. Voeg de kip-soeppoot toe en kook deze op een middelhoog vuur in 20 minuten gaar.
  2. Schrap de bospeen schoon en snijd vervolgens in kleine plakjes. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Was de soepgroenten in een vergiet. Voeg alle groenten toe aan de bouillon. Laat de soep nog 15 minuten koken.
  3. Haal de gare kip soeppoot uit de soep en trek met schone vingers (of met twee vorken) het vlees van het bot af. Pluk het enigszins uit elkaar en voeg het vlees weer toe aan de soep. Je kunt ervoor kiezen om het bot - voor de smaak - ook weer terug in de soep te doen. Verwijder deze wel voor het serveren.
  4. Voeg de vermicelli de laatste 7 minuten toe aan de soep.
  5. Serveer de soep in soepkommen en garneer met olijfolie extra vierge.

Tip
Ook erg lekker met wat brood. Voeg voor een Oosters tintje een scheutje ketjap of sojasaus toe aan de soep. 

Voedingswaarde
613 kcal/ 33 gr koolhydraten/ 28 gr vet/ 49 gr eiwit/ 12 gr vezels 

  Laden...