Preistamppot

met brie blanc

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten
- 600 gr aardappels 
- 500 gr prei
- 0,5 bouillonblokje
- 80gr brie blanc



Zelf toevoegen
- Zout en peperl
- 1 klontje roomboter
- 1 el zonnebloemolie                        


Allergie informatie
Bevat gluten en lactose. 

  1. Was de komkommer en schaaf in lange linten (of snijd plakjes). Meng azijn, zout en honing en doe hier de komkommer bij. Zet in de koelkast tot nader gebruik.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de radicchio in dunne reepjes.
  3. Verhit olie in een koekenpan (of wok) en fruit hierin de ui gedurende 2 minuten. Zet dan het vuur hoog een voeg de radicchio en een kneepje honing toe. Roerbak 1 minuut en zet dan het vuur helemaal uit. Laat afgedekt nagaren.
  4. Breng intussen water met zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet het water daarna af en vang daarbij een deel van het kookvocht op. Schep de notenpesto door de pasta en voeg dan de radicchio met uien toe. Verkruimel de helft van de geitenkaas door en over de pasta. Maak het geheel smeuïg met wat kookvocht. Proef en breng verder op smaak met zout en peper en brokkel er de rest van de geitenkaas erover.
  5. Serveer de pasta radicchio met geitenkaas en ernaast de frisse komkommersalade.
  Laden...