Prei-courgette ovenschotel

met seitangehakt

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
2 biologische preien 
1 biologische courgette    
500 gr biologische aardappels kruimig
1 pak biologische seitan medaillons
100 ml biologische crème fraîche
75 gr biologische  geitenkaas

Zelf toevoegen
2 el bakolie                         
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat melk (lactose) en tarwe (gluten)

 

In dit gerecht gebruiken we biologische Seitan medaillons. Seitan is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit. Het komt oorspronkelijk uit Japan, waar het al honderden jaren op traditionele wijze wordt bereid. Seitan wordt gemaakt van tarwemeel en water. Wij verkruimelen in dit gerecht de seitan medaillons zodat we een ‘soort gehakt’ krijgen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels grondig onder de kraan (schillen hoeft niet) en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in 15 minuten gaar.
  2. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringetjes. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. ‘Verkruimel’ de seitanmedaillons (snijd, of trek het met 2 vorken uit elkaar) zodat je een ‘soort gehakt’ krijgt.
  3. Verwarm bakolie in een ruime wok of hapjespan en roerbak op een hoog vuur het seitangehakt 1-2 minuten. Doe de courgette en prei erbij en roerbak circa 5 minuten. Temper dan het vuur, roer de crème fraîche erdoor en laat afgedekt nog 5 minuten garen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet het water van de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels tot een puree en voeg net zoveel kookvocht (of melk als je dat lekkerder vindt) toe totdat je een smeuïge puree krijgt. 
  5. Schep als eerste het groente-gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel daar de aardappelpuree over. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Plaats de schaal nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan voor een goudbruine bovenkant.

Tip: Het is ook erg lekker om hazelnoten klein te hakken en met de seitan mee te bakken. Zo krijgt dit ovengerecht een lekkere ‘bite.’

Voedingswaarde per portie
704 kcal/ 51 gr koolhydraten/ 37 gr vet/ 36 gr eiwit/ 9 gr vezels

  Laden...