Pompoensoep met zoete aardappel

en pompoenpitjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
500 gr biologische pompoenblokjes
500 gr biologische zoete aardappel
100 ml biologische slagroom
50 gr biologische pompoenpitten
1 biologische bouillontablet
biologische bosui naar smaak
biologische spelt soepstengels naar smaak

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken
600 ml water

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en melk (lactose)

De herfst wordt altijd goed ingeluid door de pompoenen die overal opduiken, in supermarkten, bloemenwinkels en op vensterbanken. Er zijn echt heel veel soorten pompoenen, de meest bekende zijn de oranje pompen, de flespompoen en de reuzepompoen. Deze laatste wordt met Halloween gebruikt als decoratie. Je kunt deze heel mooi uitsnijden of juist heel eng! Vandaag maak je een heerlijke pompoensoep met zoete aardappels. De pompoen is alvast gesneden, dat is el zo handig. Doe geen moeite om de pompoen te schillen want de schil is eetbaar. Eet smakelijk!

Bereiding

  1. Breng een pan met water en bouillon aan de kook. Schil en snijd de zoete aardappels in stukken. Kook de zoete aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water niet af, dit is de basis van de soep.
  2. Verhit ondertussen een grillpan of een koekenpan met wat olie. Gril of bak de pompoenblokjes op een hoog vuur, totdat ze bruin kleuren. Het grillen geeft de pompoen extra veel smaak. Voeg de pompoen toe aan de zoete aardappels en kook met de aardappels mee totdat alles gaar is.
  3. Verhit een pannetje en rooster zonder olie de pompoenpitten. Houd deze goed in de gaten want ze kunnen snel verbranden. Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes.
  4. Pureer de soep met een blender of een staafmixer en roer er de helft van de slagroom door.  
  5. Serveer de soep in een mooie kom en garneer met de bosui, pompoenpitten en een sliertje slagroom. Lekker met de soepstengels ernaast. 

Tip: Lekker met een beetje sambal. Je hoeft de pompoenblokjes niet per sé te grillen, maar kunt ze ook direct met de aardappels koken.

Voedingswaarde per portie
844 kcal/ 58 gr koolhydraten/ 58 gr vet/ 16 gr eiwit/ 10 gr vezels

  Laden...