Pompoensoep met zoete aardappel en linzen

met bosui en sojaroom

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
500 gr biologische pompoenblokjes
500 gr biologische zoete aardappel
200 gr biologische linzen
biologische bosui naar smaak  
1 pakje biologische soya cuisine
50 gr biologische pompoenpitten

Zelf toevoegen
1 el olijfolie om in te bakken
600 ml water

Allergenen
Bevat soja

De herfst wordt altijd goed ingeluid door de pompoenen die overal opduiken, in supermarkten, bloemenwinkels en op vensterbanken. Er zijn echt heel veel soorten pompoenen, de meest bekende zijn de oranje pompen, de flespompoen en de reuzepompoen. Deze laatste wordt met Halloween gebruikt als decoratie. Je kunt deze heel mooi uitsnijden of juist heel eng! Vandaag maak je een heerlijke pompoensoep met zoete aardappels. De pompoen is alvast gesneden, dat is el zo handig. Doe geen moeite om de pompoen te schillen want de schil is eetbaar. Eet smakelijk!

Bereiding

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de zoete aardappels in stukken. Kook de zoete aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water niet af, dit is de basis van de soep.
  2. Verhit ondertussen een grillpan of een koekenpan met wat olie. Gril of bak de pompoenblokjes op een hoog vuur, totdat ze bruin kleuren. Het grillen geeft de pompoen extra veel smaak. Voeg de pompoen toe aan de zoete aardappels en kook met de aardappels mee totdat alles gaar is.
  3. Verhit een pannetje en rooster zonder olie de pompoenpitten. Houd deze goed in de gaten want ze kunnen ineens verbranden. Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes.
  4. Spoel de linzen af. Pureer de soep met een blender of een staafmixer en roer er de linzen en de helft van de soya cuisine door.  
  5. Serveer de soep in een mooie en garneer met de bosui, pompoenpitten en een sliertje soya cuisine. Lekker met de soepstengels ernaast. 

Tip: Lekker met een beetje sambal. Je hoeft de pompoenblokjes niet per sé te grillen, maar je kunt ze ook direct met de aardappels koken.

Voedingswaarde per portie
708 kcal/ 50 gr koolhydraten/ 42 gr vet/ 22 gr eiwit/ 14 gr vezels

  Laden...