Pompoen wortel soep

Met chili en kurkuma

  • 20 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische Ingrediënten
400 g biologische Wortel
0,5 s biologische Chilipeper
400 g biologische Butternutpompoen, gesneden
1 st biologische Groentebouillontablet
100 ml biologische Kokosmelk
Biologische Soepstengels naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 tl Kurkumapoeder
1 tl Gemberpoeder
Zout en peper naar smaak
500 ml Water

Allergenen
Bevat maïs.

"De combinatie van wortel en gember vond ik heerlijk als sapje, dus ik was benieuwd hoe een soepje met deze ingrediënten zou smaken. Reden genoeg om te proberen! Dit simpele soepje is het antwoord op: ik wil lekker en gezond eten, maar niet te lang in de keuken staan. Deze soep is daarom geweldig als je laat thuis bent of juist weg moet ’s avonds. In 20 minuten staat dit kommetje soep op tafel." Sanne van Rooij - Living the Green Life

Bereidingswijze 
1. Schil en snijd de wortel in plakjes en hak de chilipeper fijn. Verhit bakolie en doe de wortels, chilipeper en pompoen in de pan. Breng op smaak met zout, peper en kurkumapoeder.
2. Wok de ingrediënten 5 minuten en schep tussentijds om. 
3. Kook water in een waterkoker. Laat het bouillontablet hierin oplossen. Giet de bouillon in de pan. Doe de deksel erop en laat de wortels en pompoen op laag vuur in 20 minuten gaar koken. 
4. Mix met de staafmixer tot je een egale soep hebt. Doe de kokosmelk erbij, proef en breng de soep eventueel nog op smaak met wat peper en extra kurkuma. 
5. Serveer de soep in kommen met de soepstengels.

Tip
Deze soep is ook erg lekker met granaatappelpitjes

Voedingswaarde
551 kcal/ 37 g koolhydraten/ 39 g vet/ 8 g eiwit/ 8 g vezels

  Laden...