Polenta met gegrilde groente

en vegetarische nuggets

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 16 – 21 december

Biologische ingrediënten
1 st biologische courgette
1 st biologische aubergine
0,5 st biologische rode ui
1 st biologische pastinaak
Biologische Italiaanse kruiden naar smaak
1 bakje biologische mixed nuggets
100 gr biologische polenta
0,5 st biologische groentebouillonblokje
 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
2 klontjes roomboter                  
Zout en peper naar smaak
 

Allergenen
Bevat noten, melk (lactose), gluten (tarwe), ei. 

Polenta is een ‘dikke brij’ van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Vaak wordt de polenta dan gestort op een houten snijplank. Deze plank staat dan midden op tafel en het hele gezin eet ervan.

Je kunt polenta op veel verschillende manieren eten. Warm en koud en voor zowel zoete als hartige gerechten. Ook kun je de polenta laten afkoelen en opstijven en dan later krokant bakken. Buon appetito!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de courgette en aubergine in smalle repen. Schil de pastinaak en snijd ook in smalle repen. Pel en snijd de ui in grove halve ringen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groente over de plaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en de Italiaanse kruiden en rooster ze 20-25 minuten in de oven.
  2. Bak de vegetarische nuggets volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Let op stap 2 en 3 kosten waarschijnlijk minder tijd dan het roosteren van de groenten, begin hier niet te vroeg mee)
  3. Zet water op en verkruimel er de bouillon over (per 50 gram polenta 175 ml water). Voeg - aan het nog koude water - de polenta al roerende toe. Laat de polenta koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt wat water toe). Roer tenslotte wat roomboter door de polenta.
  4. Serveer de polenta met de nuggets en de groente. Of stort de polenta - zoals de Italianen - op een houten snijplank en leg daar de gegrilde groente en de vegetarisch nuggets op.

 

Tip
Voeg een deel van de Italiaanse kruiden toe aan de polenta. Ook lekker met andere kruiden!

Voedingswaarde
908 kcal/ 91 gr koolhydraten/ 44 gr vet/ 30 gr eiwit/ 14 gr vezels

  Laden...