Plaattaart met spinazie en ricotta

en gekleurde tomaatjes

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten        
100 gr biologische babyspinazie                   
300 gr biologische tomaten            
1 biologische knoflookteen  
1 biologische rode ui                                  
0,5 bak biologische ricotta                           
1 pak biologische verse bladerdeeg

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken
1 el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en gluten (tarwe). 

Frank de Koning, de teler van onze Wild Wonders tomaten, vertelt dat de bio Wild Wonder tomaten een mix zijn van tien verschillende tomatenrassen. Met diverse bijzondere rassen van over de hele wereld! Frank: “Ze slaan overal geweldig aan en zijn een goede manier om het belang van biodiversiteit onder de aandacht te brengen.” Ze smaken lekker, zijn goed voor mens en natuur en zien er nog eens verrukkelijk uit ook! Heerlijk in combinatie met spinazie op deze plaattaart uit de oven. Eet smakelijk!                  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het verse bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg hierop uit. Vouw een klein stukje van de randjes van het deeg naar binnen zodat er een kleine opstaande rand ontstaat.
  2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Plet de knoflook en hak fijn. Was en snijd de Wild Wonders tomaatjes door de helft (of in vieren).
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg telkens een klein beetje baby spinazie toe tot alles geslonken is.
  4. Smeer de ricotta uit over het bladerdeeg met de bolle kant van een lepel of een pannenlikker. Schep er het spinazie-uienmengsel over en verdeel over de plaattaart. Verdeel als laatste de gekleurde tomaatjes over de taart en breng eventueel op smaak met zout, peper en olijfolie.
  5. Plaats in de oven voor 20 minuten tot het balderdeeg goudbruin is en de tomaatjes zacht zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan. 

Tip: Strooi wat pijnboompitjes of stukjes walnoot over de taart heen. 

Voedingswaarde per portie
734 kcal/ 57 gr koolhydraten/ 59 gr vet/ 16 gr eiwit/ 7 gr vezels 

  Laden...