Pizza met salami

Wild wonder tomaten, courgette en kaas

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
200 gr biologische Wild wonder tomaten
1 st biologische Courgette
0,5 st biologische Tomatenpuree
2 st biologische Pizzabodem
90 gr biologische Salami
0,5 st biologische Ui
100 gr biologische Jonge kaas geraspt

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat selderij, gluten (tarwe), melk (lactose). 

Pizza is typisch Italiaans eten. Meestal lekker gevonden door jong en oud. Pizza was van oorsprong een eenvoudig boerengerecht en werd meestal door arme mensen gegeten. Het platte brood diende dan als bord voor de maaltijd. Op die manier kon je niet alleen je bordje leegeten maar ook opeten! Wist je dat een pizzabakker in Italië een pizzaioli heet. Je spreekt dit uit als 'pietsa ie olie"

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Was en snijd de courgette in ronde plakken. Was en halveer de wild wonder tomaten. Snijd de salami in reepjes of houd de plakken heel.
  3. Verhit een koekenpan of grillpan en bak/grill de courgette enkele minuten op een hoog vuur. Ontzuur in een andere koekenpan de tomatenpuree door deze in bakolie 5 minuten te bakken op een middelhoog vuur.
  4. Smeer de pizzabodem in met bakolie (2 tl per bodem). Verdeel daarna de tomatenpuree over de pizzabodem. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de groente, salami en geraspte kaas over de pizza en bak deze circa 10 minuten in de hete oven. Druppel eventueel vlak voor het serveren nog wat olijfolie extra vierge erover.

Tip
Maak een kruidige pizzasaus met Italiaanse kruiden en een knoflookteentje.

Voedingswaarde
711 kcal/ 37 gr koolhydraten/ 47 gr vet/ 29 gr eiwit/ 5 gr vezels 

  Laden...