Pittige kippendijtjes met sperziebonen

met volkorenrijst

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
400 gr biologische sperziebonen
1 biologische ui
1 blikje biologische tomatenpuree
130 gr biologische basmati volkoren rijst
200 gr biologische kipdijbeenfilet
1 biologische knoflookteen
Biologische rode peper naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
75 ml water
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Kan sporen van gluten bevatten.
 

 

De pittige kippendijtjes van vandaag zijn afkomstig van onze leverancier ’t Huis Ter Mee. Huis Ter Mee is al 25 jaar specialist op het gebied van kipproducten. Het moderne - volledig biologische - bedrijf staat in Oostkapelle in Zeeland. Ze gaan er niet alleen bewust om met het milieu, maar ook met het dierenwelzijn. Vandaag eten we de kippendijtjes met een pittige tomatenpuree, sperzieboontjes en rijst.

Bereiding

  1. Breng water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.

  2. Maak de boontjes schoon door er de puntjes vanaf te snijden en knak ze eventueel nog doormidden. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten gaar. Giet daarna het water af.

  3. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Houd je niet van pit, verwijder dan de zaadjes.

  4. Verhit de bakolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en peper in 2 minuten glazig. Voeg de kippendijen toe en bak deze 5-10 minuten mee tot ze volledig gaar zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (2 minuten). Schenk dan het water erbij, zodat je een dikke tomatensaus krijgt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

  5. Serveer de pittige kippendijtjes in tomatensaus met de sperziebonen en volkoren basmatirijst.

 

Tip:  Kook de rijst in een bouillon voor extra smaak! Ook lekker om de kippendijtjes te grillen en daarna te bakken in de tomatenpuree.

Voedingswaarde per portie
717 kcal/ 67 gr koolhydraten/ 33 gr vet/ 30 gr eiwit/ 11 gr vezels
  Laden...