Pitabroodjes met zeewierballetjes

Met courgette, pastinaakfrietjes en yoghurtsaus

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Groene eikenbladsla
1 st biologische Courgette
400 gr biologische Pastinaak
4 st biologische Volkoren pitabroodjes
150 gr biologische Zeeuwse Zeewierballetjes
75 gr biologische Milde yoghurt
1 st biologische Knoflookteen
Biologische Verse bieslook

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Gluten (tarwe), lactose (melk) en soja.

Bereidingstijd
35 minuten

Introductie
Dit pitabroodje met zeewierballen is een vegetarische variant op een broodje shoarma. Het zeewier uit de zeewierballen komt van een zeewierboederij in de Oosterschelde, waar op duurzame wijze zeewier wordt gekweekt. Voor het telen van dit zeewier is geen landbouwgrond nodig, alleen (schoon) zeewater en zon. Smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd de pastinaak in dunne reepjes van een halve centimeter doorsnede (frieten). Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper, spreid ze uit over de bakplaat en bak 20-25 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan, voor een goudbruine kleur.
  2. Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak de courgette in 5-10 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de bieslook klein en roer deze samen met zout en peper door de yoghurt. Pers ten slotte de knoflook erbovenuit.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de zeewierballen 3-5 minuten.
  4. Was en snijd de sla. Doe de sla in een schaal en voeg hier een beetje van het yoghurtsausje aan toe.
  5. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster (of leg ze de laatste 8-10 minuten bij de pastinaakfrietjes in de oven). Doe wat sla in het broodje en vul ze vervolgens met de courgetteblokjes en zeewierballen. Schep er nog wat van de yoghurtsaus overheen en serveer met de sla en pastinaakfriet. 

Tip
Dit gerecht is ook erg lekker met zilte groenten zoals zeekraal of lamsoor.

Voedingswaarde
822 kcal/ 105 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 32 gr eiwit/ 23 gr vezels 

  Laden...