Pastasalade

Met groene asperges

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari

Biologische ingrediënten
125 gr biologische groene asperges
1 st biologische courgette
75 gr biologische romatomaten
170 gr biologische penne volkoren
100 ml biologische rijst cuisine
180 gr biologische vegan gehakt

Zelf toevoegen
1 el bak olie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat soja, tarwe (gluten)

"Pastasalades werken perfect wanneer je niet zoveel tijd hebt om te koken. Het gemak waarmee je zo’n maaltijdsalade dan op tafel zet is ideaal. Deze variant is er een van velen, dus varieer in de toekomst vooral met de groenten! Hierdoor zal dit recept nooit vervelen!" Sanne van Rooij - Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Was de asperges en snijd de harde uitgedroogde onderkant eraf. Kook de asperges 3 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Bewaar het kookvocht om de pasta in de koken. Kook de pasta in 7 minuten gaar, giet en spoel af met koud water. Laat afkoelen tot later gebruik.
  2. Was de courgette en de tomaten. Snijd de courgette in halve plakken en de tomaat in stukjes. Je kunt de asperges heel houden of in stukken snijden.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt. Verhit een grillpan en verdeel de bakolie over de groene asperges en courgette zodat op alle groente wat bakolie zit. Breng op smaak met zout en peper. Grill de groente totdat ze een bruin grillstreepje krijgen. Heb je geen grillpan? Roerbak de groente in een wok of koekenpan.
  4. Roer de rijst cuisine door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Roer de groente door de pasta.
  5. Spreid de pasta uit op een mooie schaal en garneer de pasta met de gegrilde groente en tomaat. Lekker met een scheutje olijfolie extra vierge.

Tip
Maak je dit recept later nog een keer? Vervang het gehakt dan door vegan kip, dit is ook heerlijk in deze salade!

  Laden...