Pasta tre colori

met rundergehakt, maïs en prei

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 – 11 januari

Biologische ingrediënten
170 gr biologische Volkoren macaroni
180 gr biologische Maïs
1 blik biologische Tomatenstukjes met basilicum
400 gr biologische Prei
150 gr biologische Rundergehakt

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper naar smaak


Allergenen
Bevat gluten (tarwe)

Al lang voordat Columbus het ‘gouden gewas’, maïs, in Europa introduceerde na zijn ontdekking van de ‘Nieuwe Wereld’, was maïs het belangrijkste gewas van Noord tot Zuid-Amerika. Veel Indiaanse mythen en legenden laten zien dat maïs destijds voorkwam in allerlei kleurvariaties en veelvuldig gebruikt werd. Wij eten de maïs vandaag in een Italiaanse pasta.


Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet onder de kraan.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg de kleingesneden prei toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Breng intussen een pan met water en zout aan de kook en kook de macaroni in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  4. Doe de maïs (eerst het vocht laten weglopen) en tomatenstukjes bij het gehakt en verwarm het geheel 5-10 minuten. Voeg als laatste de macaroni toe en roer alles goed door elkaar.

Tip
Ook lekker met cherrytomaatjes uit de oven! 

Voedingswaarde per persoon
738 kcal/ 77 gr koolhydraten/ 31 gr vet/ 30 gr eiwit/ 12 gr vezels

  Laden...