Pastasalade met gegrilde groene asperges

En Parmezaanse kaas

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
125 gr biologische Groene asperges
0,5 st biologische Courgette
150 gr biologische Romatomaat
0,5 st biologische Crème fraîche
170 gr biologische Penne volkoren
Biologische Parmazaan flakes naar smaak 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose), gluten (tarwe)

De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. In Nederland noemen we dit ‘het witte goud’. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Wist je dat er zelfs paarse asperges bestaan? Onder andere in Italië zijn de groene asperges
populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. De groene asperge krijgt een heerlijk nootachtige smaak en geur wanneer je hem grilt. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Was de asperges en snijd de harde uitgedroogde onderkant eraf. Kook de asperges 3 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Bewaar het kookvocht om de pasta in te koken. Kook de pasta in 7 minuten gaar, giet en spoel af met koud water. Laat afkoelen tot later gebruik.
  2. Was de courgette en de tomaten. Snijd de courgette in halve plakken en de tomaat in stukjes. Je kunt de asperges heel houden of in stukken snijden.
  3. Verhit een grillpan en verdeel de bakolie over de groene asperges en courgette, zodat op alle groente wat bakolie zit. Breng op smaak met zout en peper. Grill de groente totdat ze een bruin grilstreepje krijgen. Heb je geen grillpan? Roerbak de groente in een wok of koekenpan.
  4. Roer de crème fraîche door de pasta en breng op smaak met zout en peper (voeg als de crème fraîche heel dik is een scheutje water toe). Roer de groente door de pasta.
  5. Spreid de pasta uit op een mooie schaal en garneer de pasta met de gegrilde groente, tomaat en parmezaan flakes. Lekker met een scheutje olijfolie extra vierge.

Tip
Lekker met basilicum en pijnboompitten!

Voedingswaarde
625 kcal/ 63 gr koolhydraten/ 31 gr vet/ 18 gr eiwit/ 8 gr vezels 

  Laden...