Pasta met prei

met zalm-roomsaus

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten
500 gr prei
1 ui
0,5 bakje crème fraîche
170 gr volkoren Penne
150 gr zalm met kruiden
Bieslook naar smaak

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken
                               
Allergie informatie
Bevat gluten, vis en melk (lactose)

Vandaag weer lekkere vis op het menu. Onze vis komt van Fish&More, hèt vismerk voor duurzaam gevangen en biologisch gekweekte vis. Wist je dat 2 keer per week vis eten super goed is voor je lichaam? Vis bevat namelijk Omega-3 en dat beschermt o.a. goed tegen hart- en vaatziekten.

Bereidingswijze

1. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een vergiet onder de kraan.

2. Vul een grote kookpan met een ruime hoeveelheid water en wat zout en kook de prei in circa 15 minuten gaar. Voeg halverwege de pasta toe en kook deze ‘al dente’ (kijk voor de bereidingstijd op de verpakking). Giet daarna het water af en bewaar eventueel wat kookvocht voor de roomsaus.

3. Snijd intussen de ui in halveringen en verhit een koekenpan met olie. Fruit de ui 2-4 minuten tot deze zacht begint te worden. Snijd de zalm in grove stukken en bak op een middelhoog vuur met de uien mee. Bak niet te lang, want het lekker als de zalm nèt gaar is (dus nog een beetje roze vanbinnen).

4. Zet het vuur dan laag, voeg de crème fraîche toe en roer zachtjes. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïgere roomsaus. Hak de bieslook klein en gebruik zoveel bieslook als je lekker lijkt. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5. Schep de pasta met prei in diepe borden en schep er de zalm in bieslookroomsaus over. Garneer eventueel met wat overgebleven bieslook en druppel er desgewenst nog wat olijfolie van goede kwaliteit over.  

 

Tip: Voeg eventueel nog wat dille aan de zalm toe voor nog meer smaak.

 

 499 Kcal/ 28  gr koolhydraten/ 28 gr vet/ 27gr eiwit

  Laden...