Pasta met pompoensaus

met rundergehakt

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6-11 januari

Biologische ingrediënten
400 gr biologische Pompoenblokjes
2 st Rode biologische Uien
2 st biologische Knoflookteen
0,5 st biologische Groentebouillontablet
170 gr biologische Lieke is vrij spaghetti
100 gr biologische Bindsla
180 gram biologische Rundergehakt

Zelf toevoegen
1 tl kurkuma poeder
1 tl verse zwarte peper
1 el bakolie
200 ml water

Allergenen
Bevat geen allergenen

De spaghetti (en alle andere producten) van 'Lieke is vrij' bevatten geen gluten. Hiervoor zijn ze ook gecertificeerd, dus je kunt erop vertrouwen dat je met deze producten goed zit. Het betekent wel dat ze andere ingrediënten gebruiken voor hun producten. In deze spaghetti hebben ze maismeel en rijstmeel gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke smaak en een goede textuur van de pasta. Dus, zorgeloos genieten van een verantwoorde pastamaaltijd!

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoen in 200 ml water met het bouillonblokje 10 minuten beetgaar. Pel en snijd de knoflook fijn, pel en snipper de rode ui fijn. Verwarm de bakolie in een koekenpan en fruit de rode ui, knoflook en kurkuma 5 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Doe de zachte pompoen met de bouillon en het uienmengsel in een blender, keukenmachine of pureer met een staafmixer.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de harde steeltjes van de spinazie. Was de spinazie. Bewaar een handje voor de garnering.
  4. Giet de pompoensaus over de pasta. Zet het vuur hoog en verwarm twee minuten.
  5. Bak het gehakt volgens de instructies op de verpakking en roer dit door de saus. Roer op het laatst de spinazie erdoor en laat 1 minuut slinken in de saus. 
  6. Schep de pasta op grote borden en serveer met wat blaadjes spinazie.

Tip
Voeg nog wat stukjes paprika of wortel toe voor een extra bite.

Voedingswaarde
618 kcal/ 77 gr koolhydraten/ 19 gr vet/ 30 gr eiwit/ 7 gr vezels

  Laden...