Pasta met palmkool

met paprikaatjes en mozzarella

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
400 gr biologische palmkool
150 gr biologische sweetbites paprikaatjes
1 biologische knoflookteen
1 biologische ui
170 gr biologische volkoren fusilli
1 zakje biologische mini mozzarella
0,5 pot biologische passata di Pomodoro

Zelf toevoegen
2 el bakolie
2 el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak


Allergenen
Bevat melk (lactose) en  gluten (tarwe).

 

Met een pasta zet je bijna altijd een lekker snel gerecht op tafel. Zo ook met deze pasta met palmkool, paprikaatjes en mozzarella. De palmkool heeft een blauw-groen blad en lijkt qua smaak wat op boerenkool. De naam dankt deze kool aan het feit, dat het blad als een soort palm de lucht in groeit.

Bereiding

  1. Breng water met zout aan de kook voor de pasta. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Spoel de palmkool af en snijd het blad van de nerf. Rol vervolgens de bladeren op - zodat je deze gemakkelijk kunt snijden – en snijd klein. Snijd het kapje van de paprikaatjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikaatjes in dunne ringen.

  2. Kook de fusilli met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

  3. Verhit de bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de paprikaatjes en palmkool toe. Bak circa 5 minuten en schenk dan de tomatenpassata erbij. Verdeel de mozzarellabolletjes erover en laat afgedekt en zonder te roeren nog 5-10 minuten verder stoven totdat de mozzarella zacht is geworden. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje extra vierge olijfolie.

  4. Serveer de volkoren fusilli met een flinke schep saus.

 

Tip: Het is ook erg lekker om er wat zelfgebakken knoflook-broodcroutons bij te eten.

Voedingswaarde per portie
764 kcal/ 79 gr koolhydraten/ 30 gr vet/ 34 gr eiwit/ 14 gr vezels

  Laden...