Pasta met oesterzwammen

Paksoi en gehaktballetjes

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
75 gr biologische Oesterzwammen        
1 st biologische Paksoi  
1 st biologische Ui          
200 gr biologisch Rundergehakt
170 gr biologische Pasta penne
1 st biologische Knoflookteen

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el Sojasaus/ketjap
Zout en peper

Allergenen
Bevat gluten (tarwe). 

De vorm van oesterzwammen lijkt op de schelp van een oester, vandaar de naam. Voor oesterzwammen geldt - net als voor champignons en andere soorten paddenstoelen - vóór gebruik nooit wassen maar eventueel voorzichtig schoonvegen of -borstelen. Kruid de oesterzwammen, met peper en zout, altijd na het bakken. Wanneer je vóór het bakken zou kruiden, onttrekt het zout vocht aan de oesterzwam, waardoor het geheel snel papperig wordt.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was en snijd de paksoi klein.
  2. Breng het rundergehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol er balletjes van. Verhit olie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de gehaktballetjes samen met de ui bruin. Voeg na circa 5 minuten de kleingesneden paksoi toe en bak nog enkele minuten met de gehaktballen mee (bewaar een handje paksoi groen). Pers de knoflook erbovenuit en blus af met sojasaus. Zet het vuur laag.
  3. Breng water aan de kook voor de pasta en kook de pasta in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Schep de pasta door het groente-gehaktmengsel en schep het resterende paksoigroen erdoor.
  4. Scheur of snijd de oesterzwammen in stukken. Verhit olie in een andere koekenpan en bak de oesterzwammen op een hoog vuur totdat ze slinken. Breng op smaak met zout en peper en schep de oesterzwammen over de pastaschotel.

Tip
Het is ook erg lekker om dit gerecht wat pittiger te maken met een verse rode peper of met een klein beetje sambal.

Voedingswaarde
752 kcal/ 72 gr koolhydraten/ 33 gr vet/ 34 gr eiwit/ 10 gr vezels 

  Laden...