Pasta met knolselderijsaus en tomaatjes

met tuinkers en cherrytomaatjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten 
1 biologische knolselderij
1 biologische rode ui
biologische tuinkers naar smaak 
250 gr biologische cherrytomaatjes
2 biologische knoflooktenen
75 gr biologische geraspte kaas
100 gr biologische gedroogde tomaatjes
170 gr biologische pasta penne

Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
50 ml melk
Roomboter naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en gluten (tarwe)

Geraspte of in stukken gesneden knolselderij is bijzonder smakelijk met name in de erwtensoep. Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de snijselderij. Vandaag eten we de knolselderij niet in erwtensoep maar in een heerlijke pasta met zongedroogde tomaatjes en cherrytomaatjes! Van de knolselderij is een lekkere romige saus gemaakt voor door de pasta, heerlijk genieten dus! 

Bereiding

  1. Verhit een kookpan met water en zout. Schil en was de knolselderij en snijd in kleine blokjes van 2–3 cm. Kook de knolselderijblokjes in 10-15 minuten gaar. Zodra de knolselderij gaar is, giet je het water af in een kom om het kookvocht te bewaren en laat je de knolselderij even uitdampen
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Verhit de roomboter in een ruime pan (hierin komen straks alle ingrediënten) en fruit zachtjes de ui en knoflook in 3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Halveer de cherrytomaten, bak ze met een klein beetje olie in een koekenpan totdat ze zacht worden en bruin kleuren (circa 5 minuten).
  4. Verwarm de melk in een steelpannetje op een laag vuur. Pureer met een staafmixer de knolselderij glad en schenk er de melk bij. Vul aan met wat kookvocht tot er een romige saus ontstaat.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (zeker niet langer, eerder korter!).
  6. Schep de knolselderijsaus - samen met de kaas en de gedroogde tomaten - bij de uien en verwarm dit op een laag vuur. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout en een flinke scheut lekkere olijfolie. Giet de pasta af en schep het voorzichtig door de knolselderijsaus.
  7. Verdeel de pasta met knolselderijsaus over de borden en verdeel er de gebakken tomaatjes, de tuinkers en – naar smaak –  extra geraspte kaas over.

 

Tip: Ook erg lekker met geroosterde hazelnoten of pijnboompitjes.

Voedingswaarde per portie
845 kcal/ 103 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ 34 gr eiwit/24 gr vezels 

 

  Laden...