Pasta met geroosterde groenten

met yummy yams

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
1 biologische paprika geel                        
1 biologische courgette
300 gr biologische broccoli              
250 gr biologische cherrytomaten     
240 gr biologische yummy yams
170 gr biologische volkoren pasta penne
2 biologische knoflookteen                       

Zelf toevoegen
2 el bakolie
3 el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe)

Deze week een snel en makkelijk klaar te maken pastagerecht, waarbij de gesneden groente geroosterd wordt in de oven. Heel gezond en ideaal om restjes groente op te maken, want je kunt hiermee eindeloos variëren, afhankelijk van het seizoen. Geroosterde groente combineert ook prima met bijvoorbeeld rijst, couscous en quinoa. De yummy yams zorgen voor een extra smaakaccent. In de tijd dat de groente in de oven staat, heb je tijd om andere dingen te doen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Spoel de paprika, courgette en cherrytomaatjes af. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd deze in repen. Snijd de courgette – met een kaasschaaf - in de lengte in dunne plakken. Snijd de roosjes van de broccolistronk en snijd de roosjes in stukken. 
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de gesneden groenten en cherrytomaatjes op. Besprenkel met olijfolie en voeg desgewenst wat peper en zout toe. Rooster de groenten 20-25 minuten in de oven.
  4. Breng water met zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in 9 minuten gaar.
  5. Pel en hak de knoflooktenen fijn. Bak de knoflook vervolgens kort in een koekenpan samen met de yummy yams. 
  6. Schep de pasta in diepe borden met daarbij de geroosterde groenten en de yummy yams.  

Tip: Geroosterde groente is ook lekker om koud te eten, bijvoorbeeld als salade bij je lunch

Voedingswaarde per portie
652 kcal/ 75 gr koolhydraten/ 26 gr vet/ 20 gr eiwit/ 16 gr vezels

  Laden...