Pasta met gehaktballetjes

in groenten-roomsaus

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20-25 januari

Biologische ingrediënten
200 gr Champignon roerbakgroenten
125 gr Champignons
75 ml Crème fraîche       
170 gr Pasta penne volkoren        
200 gr Rundergehakt       

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Paprikapoeder naar smaak
Olijfolie extra vierge naar smaak
Peper en zout naar smaak 

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), melk (lactose)

Vandaag een lekker gemakkelijk – en altijd goed - pastagerecht. Heb je nog restjes in je koelkast, dan kun je ze natuurlijk in deze saus verwerken. Wij bakken de gehaktballetjes eerst in een een pan, maar je kunt ze natuurlijk ook laten meekoken in de saus. Ook heel erg lekker!

Bereidingswijze          

  1. Meng het gehakt met zout, peper en paprikapoeder (of gehaktkruiden) en rol er kleine gehaktballetjes van. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes bruin.
  2. Veeg de champignons schoon en verwijder het steeltje. Bak de champignons met de gehaktballetjes mee.
  3. Breng intussen water aan de kook en kook hierin de pasta in circa 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en schenk er wat olijfolie over, zodat de pasta minder aan elkaar plakt.
  4. Doe de champignon-roerbakgroenten bij de gehaktballen en roerbak 2 minuten. Voeg tenslotte de room toe en laat afgedekt nog 5 minuten garen. Proef en breng op smaak met zout en peper en serveer samen met de pasta in diepe borden.

Tip
Ook erg lekker met flink wat verse knoflook en verse kruiden. 

Voedingswaarde
802 kcal/ 58 gr koolhydraten/ 45 gr vet/ 35 gr eiwit/ 9 gr vezels

  Laden...