Ovenschotel met rodekool

met aardappelpuree en rundergehakt

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 pot biologische  rodekool
1 biologische appel 
200 gr biologische rundergehakt
600 gr biologische aardappels 
biologische peterselie naar smaak

Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
Roomboter naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Melk (lactose), tarwe (gluten) 

 

De Hollandse keuken staat bekend om zijn aardappels, groente en vlees. Met deze eenvoudige basis zijn veel Nederlanders opgegroeid. Toch kun je hiermee nog lekker variëren. Dat kan bijvoorbeeld door het hele gerecht net even anders te bereiden. Het gerecht van vandaag is een andere kijk op de klassieker. De aardappels zijn gepureerd en het gerecht is getransformeerd tot ovenschotel.
Eet smakelijk!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius. Breng water met zout aan de kook. Was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar en giet ze af (vang het kookvocht op). Stamp de aardappels met de roomboter en wat kookvocht fijn.
  2. Was ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in plakken, bewaar voor later. Was de peterselie en hak fijn. Verhit olie in een koekenpan, bak het rundergehakt rul (met zout en peper) in 5-10 minuten op een middelhoog vuur en voeg peterselie toe.
  3. Vet een ovenschaal in met olie en maak in lagen de ovenschotel. Begin met een laag rundergehakt, dan de rodekool, de appel en als laatst de aardappelpuree.
  4. Bak de ovenschotel 10 minuten in de oven. Je kunt de laatste 2 minuten de gril aan zetten voor een bruin korstje.
  5. Serveer de ovenschotel op een mooi bord.

Tip: Maak de aardappelpuree nog lekkerder met een scheutje melk en strooi er wat geraspte kaas over.

Voedingswaarde per portie
608 kcal/ 61 gr koolhydraten/ 26 gr vet/ 26 gr eiwit/ 12 gr vezels 

  Laden...