Oosterse couscoussalade

Met munt en granaatappel

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari


Biologische ingrediënten
120 gr biologische Volkoren couscous
0,5 st biologische Aubergine
0,5 st biologische Courgette
125 gr biologische Cherrytomaatjes
2 st biologische Knoflookteen
0,5 st biologische Granaatappel
200 gr biologische Kikkererwten
Verse biologische munt naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Komijn naar smaak
Chilipoeder naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten)

Deze Midden-Oosterse couscoussalade is perfect voor een doordeweekse dag, omdat je hem binnen no-time op tafel hebt staan. De verschillende groenten, peulvruchten en granen samen maken dit gerecht er één om te onthouden!

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water aan de kook.
  2. Snijd de aubergine en courgette in dikke plakken en smeer ze in met wat olijfolie extra vierge. Leg deze los van elkaar op de bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de groenten na 10 minuten om. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  3. Giet kokend water over de couscous tot deze onder water staat. Laat de couscous 5 minuten afgedekt rusten tot deze mooi droog en rul is.
  4. Halveer de granaatappel en haal de pitjes er als volgt uit. Trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd ‘m ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen er nu gemakkelijk uit.
  5. Meng de granaatappelpitten door de couscous. Snijd de muntblaadjes fijn (zoveel je lekker lijkt) en doe ze ook door de couscous.Breng op smaak met peper, zout, chilipoeder en komijn.
  6. Verhit de bakolie in een koekenpan. Was (en halveer) de tomaatjes en bak ze 2-3 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken en bak 2 minuten mee.
  7. Roer de tomaatjes en kikkererwten door de couscous. Verdeel de couscous over de borden en schep de gegrilde groenten en gebakken tomaten ernaast of eroverheen. Garneer met wat muntblaadjes.

Tip
Deze salade is ook heerlijk met andere groenten zoals groene asperges en broccoli.

Voedingswaarde
648 kcal/ 81 gr koolhydraten/ 24 gr vet/ 17 gr eiwit/ 14 gr vezels 

  Laden...