9 Maanden menu van Ekomenu

Het 9 Maanden Menu van EKOMENU helpt jou en je gezin om gezonder te eten door middel van gezonde recepten en een wekelijkse maaltijdbox. De maaltijden zijn er op ingericht dat je voldoende groenten eet volgens de adviezen van het voedingscentrum. En dat je dus alles eet wat goed is voor jou en je kindje. De recepten zijn lekker, biologisch en verschillen iedere week! Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om wat je gaat eten en hoeft ook minder vaak naar de winkel.
 


 

Zwangerschap


Tijdens je zwangerschap is goede voeding dubbel zo belangrijk. Er wordt veel van je lichaam gevraagd en je hebt daarbij de juiste voedingsstoffen nodig. Op het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent, worden de organen van je toekomstige kindje namelijk al aangelegd. Je wilt je niet alleen zélf goed voelen, maar je lichaam moet ook de juiste bouwstoffen leveren voor de groei van je kindje.

Eten voor twee? Dit is echt niet nodig tijdens je zwangerschap want je lichaam heeft in principe voldoende aan je normale voeding. Het gaat voornamelijk om de kwaliteit van je voeding, zoals de aanwezigheid van vitamines en mineralen. Varieer naar hartelust met eten en hou je lichaam in conditie door elke dag lekker een half uur te bewegen (bij voorkeur in de buitenlucht).

Voedingsstoffen

Varieer niet alleen met groente en fruit maar ook tussen vlees, vis en vleesvervangers. Zorg ervoor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt, bijvoorbeeld door volkorenproducten en vlees te eten. Neem bij elke maaltijd producten die rijk zijn aan vitamine C, zoals groente en fruit, want dan neemt je lichaam gemakkelijker ijzer op. Tenslotte zijn de vetzuren in vis belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht bij ongeboren baby's. Het 9 Maanden Menu van EKOMENU zorgt voor voldoende groenten en variatie. Ook op de andere ingrediënten zoals vlees en rauwmelkse kaas wordt gelet door onze chef en het diëtistenteam. Alle ingrediënten zijn volledig biologisch. Het vlees is voorzien van het drie-sterren keurmerk, de pasta’s zijn meestal volkoren en elke week ontvang je een vegetarisch gerecht.

9 Maanden menu

Kies je voor het 9 Maanden Menu van Ekomenu dan eet je
-1 gerecht met vlees
-1 gerecht met vlees of vis
-1 volwaardig vegetarisch gerecht
-4e gerecht als je kiest voor het 4 maaltijdenmenu

Elk gerecht is apart verpakt in een maaltijdzak en heeft een receptenkaart met duidelijke uitleg, ingrediënten, voedingswaarde, leuke wetenwaardigheden en tips. Met de voedingsrichtlijnen en de nieuwe Schijf van Vijf.

De maaltijden
De maaltijden bevatten gemiddeld 600-800 calorieën per persoon. Wij zorgen ervoor dat het helemaal overeenkomt
• Plantaardig: 250 gram groente, regelmatig peulvruchten en af en toe noten, vleesvervangers en kruiden.
• Eiwitten: vlees, vis of een vleesvervanger. Af en toe bevatten de gerechten zuivel.
• Koolhydraten: verschillende soorten pasta’s, aadappelen, peulvruchten, brood (veelal volkoren).

Bereidingstijd
De gerechten staan gemiddeld binnen 30 minuten op tafel. Het kan 5 minuten langer duren als je nog niet zo ervaren bent in de keuken of als je geen keukenmachine hebt.

Herkomst

De ingrediënten zijn zoveel mogelijk van het seizoen en van Nederland. We hebben een uitgebreid netwerk van boeren en leveranciers in Nederland en de rest van Europa. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch. Daardoor bevatten ze geen kunstmatige toevoegingen. Binnen het biologische keurmerk zijn slechts 48 (natuurlijke) E-nummers toegestaan ten opzichte van 900 E-nummers in niet-biologische voedingsmiddelen. De biologische landbouw werkt zonder bestrijdingsmiddelen, waardoor de producten puur en schoon zijn en je ze vaak zelfs niet hoeft te schillen.

Verpakking

We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. Onze producten zitten in kunststofboxen, die vele malen gebruikt kunnen worden. EKOMENU werkt niet met eenmalige kartonnen boxen. De producten worden zoveel mogelijk op maat verpakt, zodat er weinig wordt verspild.

Waarom?

Zekerheid
Veel vrouwen zijn onzeker wat zij wel en niet mogen eten tijdens de zwangerschap. Immers, tijdens de zwangerschap is je kindje volledig afhankelijk van wat jij eet en je voedingsreserve. Daarom is het belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet, zo krijgt jouw toekomstige spruit alle benodigde voedingsstoffen binnen om te groeien.

Voldoende groente en fruit!
De aanbevolen hoeveelheid volgens de Schijf van Vijf is dagelijks 250 gram groente en 2 stuks fruit. Klinkt misschien niet zo moeilijk, maar uit onderzoek blijkt dat dit toch best lastig is en de gemiddelde Nederlander ongeveer 125 gram groente per dag consumeert. Zeker met een drukke baan en een sociaal leven is dit ook helemaal niet zo makkelijk.

Gemak
Ben jij onzeker over wat je wel of niet mag eten tijdens je zwangerschap? Heb je het druk en weinig tijd om je te verdiepen in wat je mag eten? Met het 9 Maanden Menu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Met makkelijke recepten voor jou en je gezin. Ook ideaal voor je partner of anderen die je willen helpen met koken tijdens je zwangerschap.

Meer weten
Door het 9 Maanden Menu in het assortiment op te nemen werkt Ekomenu mee aan een onderzoeksproject “’Persoonlijke voeding voor Zwangeren” wat door Linda Rentes, verloskundige is opgezet en met als doel een bijdrage te leveren aan een gezonde start van moeder en kind. Het Ekomenu 9 Maanden Menu helpt je een aantal dagen op weg en met de tips die je op www.9maandenmenu.nl vindt kun je ook de andere dagen en eetmomenten makkelijk invullen.

       
  Laden...