Nasi met roerbakgroenten

Ei, zoetzure komkommersalade en java chips

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 30 december – 4 januari

 

Biologische Ingrediënten
500 gr biologische Bami-/nasigroenten
2 st biologische Rode ui
1 st biologische Komkommer
260 gr biologische Volkoren basmatirijst
1 zakje biologische Nasi kruiden
3 st biologische Eieren
1 zak biologische Java chips oriental

 Zelf toevoegen            
3 el Bakolie       
1 tl honing of suiker
1 el azijn
Zout en peper naar smaak            

Allergenen
Bevat ei en selderij. Kan sporen van gluten bevatten. 

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet de rijst af en laat zo snel mogelijk afkoelen op een plat bord.
  2. Was en snijd met een dunschiller plakjes komkommer. Meng in een schaaltje de honing (of suiker), azijn, zout en peper en giet het over de komkommer. Zet opzij.
  3. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit olie in een wok- of koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de gekookte rijst toe en bak op een hoog vuur al omscheppend 10 minuten. Bak – al omscheppend - de laatste 2 minuten de eieren met de rijst mee (of bak een omeletje per persoon).
  4. Verhit intussen olie in een andere wok of koekenpan en roerbak de bami-/nasigroenten met de nasi kruiden 5-6 minuten op een hoog vuur.
  5. Serveer de gebakken rijst met de groenten, zoetzure komkommersalade en java chips.

 

Tip
Ook erg lekker met wat fijngehakte pinda’s! 

Voedingswaarde per persoon
713 kcal/ 93 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ 19 gr eiwit/ 19 gr vezels

  Laden...