Nacho’s met vegan gehakt

Zwarte bonen en guacamole

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
400 gr biologische Zwarte bonen
100 gr biologische Tomatenpuree
200 gr biologische Romatomaten
1 st biologische Avocado
50 gr biologische Tortillachips
200 gr biologische Zoete maïs
1 st biologische Ui
180 gr biologisch Vegan gehakt
2 st biologische Knoflookteen

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en (chili)peper naar smaak
Citroensap naar smaak

Allergenen
Bevat soja.

“Mag ik jullie even voorstellen aan mijn grote favoriet: de vegan nacho’s bowl! Deze schaal met lekkers is, nadat je hem hebt geprobeerd, jullie beste vriend! Hij is voedzaam en snel gemaakt. Wij eten hem met vegan gehakt en zwarte bonen, maar ik kan me zo voorstellen dat rijst en kidneybonen ook een fijne combinatie is. Wát je ook doet, laat de guacamole NOOIT weg. Deze maakt dit gerechtje heerlijk Mexicaans!” Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

1. Pel en snijd de ui en knoflook klein. Was en snijd de tomaten in stukjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en fruit ui en knoflook 2 minuten. Bak het vegan gehakt op een hoog vuur en voeg de tomatenpuree en de helft van de tomatenstukjes toe. Doe er vervolgens de zwarte bonen en maïs bij en zet het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen (voeg eventueel een scheutje water toe). Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.

2. Maak de guacamole door de avocado’s uit te lepelen en dit vervolgens te mixen met citroensap en een paar stukjes tomaat. Je krijgt nu een romige guacamolesaus. 

3. Verdeel de tortillachips over de borden en leg hier het gehakt-bonenmengsel bovenop. Schep er vervolgens guacamole op en garneer met de rest van de tomaat. Eet smakelijk!

Tip
Probeer ook eens een andere plantaardige vleesvervanger. Tofu en vegan kip zijn hierbij ook erg lekker!

Voedingswaarde
991 kcal/ 93 gr koolhydraten/ 41 gr vet/ 45 gr eiwit/ 30 gr vezels

  Laden...