Maïs-kokossoep

met ei, prei en bruine rijstnoodles

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten 
400 gr prei
1 ui
1 pot maïs 
200 ml kokosmelk
1 groentebouillontablet
3 eieren
100 gr noodles
2 tl kurkuma

Zelf toevoegen                                            
1 el olie om in te bakken
600 ml water
1 tl kerriepoeder             

Allergie informatie
Bevat gluten en ei

Een geurige en romige soep, lekker voor jong en oud. Beetje zoet door de mais, maar door de ui, prei en de Oosterse kruiden toch lekker pittig. De bruine rijstnoodles zorgen ervoor dat het gerecht voldoende vult, waardoor het een goede maaltijdsoep is. 


Bereiding

Bereidingswijze
1. Breng water met bouillon aan de kook voor de soep. Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan.

2. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, kurkuma en kerriepoeder gedurende 2 minuten. Voeg de prei toe en bak nog eens 2 minuten. Schenk dan de bouillon en de kokosmelk erbij en laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur.

3. Laat de mais uitlekken en voeg dit samen met de noodles 10 minuten voor het serveren bij de bouillon.

4. Kook intussen de eitjes in de bouillon in 8 minuten hard of gebruik hiervoor een klein steelpannetje. Pel en halveer de eieren.

5. Verdeel de eieren over de soepborden en schep er de maissoep overheen.


Tip: Ook erg lekker met flinterdun gesneden rode peper of sambal, geraspte gember of wat verse koriander.


843 kcal/ 96 gr koolhydraten/ 37 gr vet/ 22 gr eiwit

  Laden...