Mac ‘n Cheese

met oventomaatjes en courgette

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
250 gr biologische cherrytomaten
2 stuks biologische courgette
340 gr biologische macaroni volkoren
110 gr biologische Italiaanse worst
150 gr biologische pittige geraspte kaas

Zelf toevoegen
2 el bakolie 

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en melk (lactose)

Mac 'n Cheese kennen we als een typisch Amerikaans gerecht. Toch is dit niet zo want de eerste Mac 'n Cheese  komt uit Engeland. Nu wordt het ook in veel andere landen gemaakt. De basis van dit gerecht is (verassend) macaroni en kaas. Dit wordt soms aangevuld met vlees, groenten en broodkruim. In Amerika noemen ze dit gerecht ‘comfort food’. Dit betekent dat het gerecht rustgevend en hartverwarmend is. Met Mac 'n Cheese  wordt volop gevarieerd. Kende jij bijvoorbeeld al de gefrituurde Mac 'n Cheese? Of de Mac n’ Cheese  pizza? Vanavond eet je een variant met lekkere oventomaatjes en salami. 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Was de tomaatjes (je kunt ze ook halveren). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de tomaatjes op. Droog de tomaatjes 20-30 minuten in de oven.
  3. Snijd intussen de Italiaanse worst en courgette in blokjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de courgette 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg halverwege de worst toe en bak deze mee.  
  4. Breng water met zout aan de kook voor de macaroni en kook de macaroni in 7 minuten gaar. Giet het water af en vang het kookvocht op.
  5. Roer de courgette en de salami door de pasta en voeg de kaas en wat van het kookvocht toe (zet het vuur laag). Zodra de kaas helemaal gesmolten is en je een smeuïge en romige saus hebt, zet je het vuur uit. Proef en breng eventueel verder op smaak met een scheut extra vierge olijfolie en zout en peper.
  6. Garneer de Mac ‘n Cheese met de oventomaatjes (pas op, de tomaatjes zijn heet!). 

Tip: Ook erg lekker met verse basilicum.

Voedingswaarde per portie
604 kcal/ 66 gr koolhydraten/ 23 gr vet/ 29 gr eiwit/ 8 gr vezels

  Laden...