Linzenschotel met zoete aardappel en kipsaucijzen

met baby spinazie en rode paprika

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
200 gr biologische linzen
200 gr biologische kipsaucijzen
500 grbiologische  zoete aardappels  
100 gr biologische baby spinazie
1 biologische knoflookteen
1 biologische ui
2 biologische rode paprika

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen

Deze kleurrijke linzenschotel bevat zoete aardappel en spinazie; beide groenten bevatten caroteen, wat goed is voor je afweersysteem. De linzen zitten vol met vezels en vitamines. Kortom, een heel gezond gerecht met ook nog lekker verschillende accenten: zoet en hartig.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en plet de knoflook en hak deze fijn. Was, schil en snijd de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in dunne reepjes.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan of hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 minuten bruin op middelhoog vuur. Voeg 100 ml water toe en stoof de kipsaucijzen met de deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  3. Verhit bakolie in een braadpan en bak de fijngehakte knoflook en de gesnipperde ui zachtjes ongeveer 2 minuten. Doe de zoete aardappelblokjes en de rode paprikareepjes erbij en roerbak deze kort mee op middelhoog vuur.
  4. Voeg circa 150 ml water toe en laat de zoete aardappelblokjes ongeveer 8 minuten stoven, totdat ze beetgaar zijn.
  5. Meng de uitgelekte linzen door het groentemengsel en warm het geheel goed door. Voeg daarna de spinazie erdoor en warm kort mee totdat de spinazieblaadjes net geslonken zijn. Laat de spinazie niet te veel slinken. Voeg naar smaak zout, peper en wat paprikapoeder toe. Dien meteen op met de kipsaucijzen naast het linzenmengsel. Je kunt ervoor kiezen om de kipsaucijzen in plakjes te snijden of in zijn geheel ernaast te serveren.

Tip: Garneer het gerecht met walnoten.

Voedingswaarde per portie
677 kcal/ 75 gr koolhydraten/ 26 gr vet/ 31 gr eiwit/ 15 gr vezels

  Laden...